Oda Başkanımız Seyit Faruk ÖZSELEK'in Mesajı

17-04-2019 22:03:42

Oda Başkanımız Seyit Faruk ÖZSELEK'in Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,

Gelecekte söz sahibi olmak bilgi birikimini ve tecrübeyi doğru kullanmakla mümkündür. Günümüzde meslek odaları yeni vizyonlara ihtiyaç duymaktadır. Yenilenen bilgiler daha katma değerli olarak kullanılması için fırsatlar sunmaktadır. Bizlerde geleneklerine bağlı geleceğe ise hep hazır olarak çalışmalarımız yürütmekteyiz. Bu çalışmalarımızda en önemli kaynağımız sizlerin entelektüel bilgileri, meslek sevgisi ve birbirimize olan güvenidir.

Ülkemiz artık birçok konuda dünyada söz sahibi olmaya başlamıştır. Birçok konunun artık izleyeni değil senaryo yazanı ve uygulayanı konumuna gelmiştir. Küreselleşen dünya yeni misyonların ve sorumlulukların yerine getirilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle dünden daha güçlü yarın da ise lider süreçlere yön veren bir yapıya ihtiyaç vardır.Dolayısı ile Meslek odaları sadece rutinleri yerine getiren sivil toplum kuruluşları olmaktan ziyade sorunları çözen, ufuk kazandıran sürekli bir politika oluşturan kurumlar olarak yeni rollerini üstlenecektir.

Mesleğimizin Değerli Üyeleri,

Dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz. İnsanlığın en eski medeniyeti ve en güçlü gönül insanlarının bereket ektiği Konya'mız da bu yenilikler yaşayacaktır. Bu nedenle odamız yeni bir konumlandırma ve yeni misyonları ile sizlere hizmet etmek için var gücüyle çalışmaktadır.  Bu çalışmalarımızda bilgi teknolojilerinin sunduğu büyük fırsatların heyecanı, çevreyi korumanın bilinci ve sizlerin ortak aklı yolumuzu gösterecektir. Bizler rekabeti yaşarken ahlak ve değerlerimizden taviz vermeden Ahilik kültürünün mirasçıları olarak bu kültürü yaşatmak için elimizden geleni yapmalıyız. Yeni teknolojik dönüşüm, bir asırdır kanıksadığımız başta ekonomik  olmak üzere yönetim, üretim ve pazarlama felsefesini kökten değiştirmektedir. Bu değişime hep birlikte doğru konumlama ve gönül birlikteliği ile üyelerimizi hazırlamalıyız. Kısır, üretmeyen ben merkezli yaklaşımlar artık modern dünyada kabul görmemektedir.Dünya Ekonomi Formu 2020 yılı için en önemli 10 yetkinliği hangileri olabileceği konusunda bir rapor paylaştı. Bu raporda Karmaşık Sorun Çözme,Eleştirel Düşünme, Yaratıcılık, İnsan Yönetimi, Eş güdüm, Duygusal Zeka, Hizmet Odaklılık, Müzakere , Bilişsel Esneklik, Yargı Ve Karar Verme Yetkinliği konuları ön plana çıkmıştır. Odamız olarak Üyelerimizin toplumdaki konumunu güçlendirmek, daha etkin roller üstlenmesi için stratejiler geliştirmek için sadece alnımızı değil aklımızı da terletiyoruz.

Odamızın en değerli varlığı siz üyelerimizdir. Gelecekte rekabette üstün olacak kurumlar kesinlikle yetkinlik sahibi, nitelikli insan kaynağına sahip olan kurumlar olacaktır. Bu nedenle pozitif öncelik kadın ve gençlerimiz olmak üzere tüm üyelerimiz bizim için ayrı bir öneme sahiptir.  Küresel aktörlerin yön verdiği baş döndürücü gelişime ve değişime ayak uyduracak ve hatta bunu şekillendirecek üyelere ihtiyaç olacaktır. Üyelerimizi yetiştirebildiğimiz ölçüde aydınlık ve çağdaş bir geleceğimiz olacaktır. Bilgi ve İnsan unsurunu kapasiteleri ve yetkinlikleri çerçevesinde doğru konumlandırabilen kurumlar hem mutlu hem de başarılı olacaklardır.

Ne mutlu bizlere ki; kurulduğumuzdan beri üyelerimiz için hep daha iyi ve daha güzeli arayan bir gelenekten geliyoruz. Bu sayede mutlu, saygın ve kurumlar arası işbirliğinde örnek alınan, öncü bir kurum olmayı başardık. Başta eğitim olmak üzere, sağlık ve kültür alanlarında her yıl etkinliklerimizi artırırken; ODAMIZIN başarısı bizler için gurur kaynağı oldu.Bundan sonraki süreçte de yeni projelerle üyelerimizin hayatlarına dokunmaya devam edeceğiz.

Son olarak çıktığımız bu yolda, bize güç veren, başarılarımızı sürdürülebilir kılan, bizleri yıllardır hep daha iyiye ve ileriye taşıyan üyelerimize ve tüm çalışanlarımıza en içten şekilde teşekkür ederim.