Oda Başkanımız Abdil Erdal'ın "Meslektaşlarımıza “angarya” görev istemiyoruz" başlıklı basın bülteni

06-09-2019

Konya SMMMO Başkanı Abdil Erdal, mesleki anlamda bir çok iş yüklerinin olduğunu belirterek yeterince iş yükü olmasına rağmen muhasebe mesleğine ait olmayan işlerin de meslektaşlarına yüklenmeye çalışıldığını belirtti.

Başkan Abdil Erdal ”Mali Müşavirlik mesleği mali anlamda kamu kurumları ile mükellef arasında köprü görevi görmektedir. Meslektaşlarımız birçok iş yüküyle karşı karşıya. İş yükleri de her geçen gün devamlı artmakta. Fakat iş yükünün yanında muhasebe mesleğinin kapsamı içinde bulunmayan işlerde meslektaşlarımıza yüklenilmeye çalışılıyor. Örneğin Ulaştırma elektronik takip ve denetleme sistemi ve sayısal takografla ilgili yapılacak bilgilendirme toplantılarına katılım için firma sahiplerine muhasebecilerinin de toplantıya katılmaları gerektiği belirtiliyor. Mali müşavirliğin görev tanımıyla uyuşmayan bu tarz işler meslektaşlarımı zor duruma düşürmektedir. Meslektaşlarımın sorumlu olmadığı halde yapmak zorunda kaldığı işlerin fazlalığından dolayı, kendisine, ailesine, sosyalleşmeye ve en önemlisi sağlığına zaman ayıramamaktadır. Mükelleflerimizin ve kamu kurumlarının mali müşavirlik mesleğinin kapsamını iyi anlamaları ve bu kapsam içerisinde meslektaşlarımızdan iş talebinde bulunmaları gerekmektedir” açıklamasını yaptı.